Május a kirándulás, valamint a piknik időszaka. Egészítsük ki nosztalgia ízekkel a barangolásainkat!
Egy falat a dédszüleink konyhájának ízvilágából mindig jó élményt ad. A nosztalgia túrós batyu mazsolával, aszalt vagy friss gyümölcsökkel egyaránt nagyon finom.
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 2 db tojás sárgája
- 3 evőkanál finomított kristálycukor
- 1 db vaníliás cukor
- 1 teáskanál só
- 5 dkg olvasztott margarin
- 25 dkg túró, 3 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál tejföl, 1 tojássárgája, 1/2 citrom reszelt héja, 10 dkg vörös áfonya a töltelékhez
ELKÉSZÍTÉS:
1./ Kevés langyos tejben 1 teáskanál cukorral, 3 evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
2./ A lekvár kivételével a hozzávalókat hólyagosra dagasztjuk, majd langyos helyen konyharuhával letakarva 30 percet kelni hagyjuk.
3./ A tésztát a könnyebb kezelhetőség miatt 2 részre osztjuk, majd 0,5 cm vastag téglalapra kinyújtjuk.
4./ Az összekevert tölteléket elosztjuk a tésztára, feltekerjük, megcsavarjuk és margarinnal kikent tepsibe helyezzük őket.
5./ A süti tetejét megkenjük az elkülönített tojásfehérjével, és a még langyos, melegedő sütőbe tesszük.
6./ Közepesen forró sütőben /160 fok/ megsütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat kívánok!
Fotó: Kóta Melinda/Romantikus vidék
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.