Nosztalgia túrós batyu

2022. május 11. 16:02 - Az otthon szépsége

Harapj a vidék ízéből!

kelt.jpg

Május a kirándulás, valamint a piknik időszaka. Egészítsük ki nosztalgia ízekkel a barangolásainkat!

Egy falat a dédszüleink konyhájának ízvilágából mindig jó élményt ad. A nosztalgia túrós batyu mazsolával, aszalt vagy friss gyümölcsökkel egyaránt nagyon finom. 

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás sárgája
  • 3 evőkanál finomított kristálycukor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 1 teáskanál só
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 25 dkg túró, 3 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál tejföl, 1 tojássárgája, 1/2 citrom reszelt héja, 10 dkg vörös áfonya a töltelékhez

ELKÉSZÍTÉS:

1./ Kevés langyos tejben 1 teáskanál cukorral, 3 evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt.

2./ A lekvár kivételével a hozzávalókat hólyagosra dagasztjuk, majd langyos helyen konyharuhával letakarva 30 percet kelni hagyjuk.

3./ A tésztát a könnyebb kezelhetőség miatt 2 részre osztjuk, majd 0,5 cm vastag téglalapra kinyújtjuk.

4./ Az összekevert tölteléket elosztjuk a tésztára, feltekerjük, megcsavarjuk és margarinnal kikent tepsibe helyezzük őket.

5./ A süti tetejét megkenjük az elkülönített tojásfehérjével, és a még langyos, melegedő sütőbe tesszük.

6./ Közepesen forró sütőben /160 fok/ megsütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Jó étvágyat kívánok!

Fotó: Kóta Melinda/Romantikus vidék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romantikusvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr3717829225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása