Gyros csirkemell saláta

2022. május 12. 11:25 - Az otthon szépsége

Friss színkavalkád tányéron

vega.jpg

Az élénk árnyalatok az étkezést motiválják. A friss zöldségek színkavalkádja vitamindús étel minden évszakban.

Nincs is annál jobb élmény, mint a saját kertünkből szedett zöldségekből készíteni egy finom salátát. Bár májusban a veteményezés időszaka van, már most gyűjtsük a recepteket, és próbáljuk ki a gasztronómiai kalandokat.

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg csirkemellfilé felkockázva
  • zsiradék, 1 db apróra vágott vöröshagyma vöröshagyma, házi gyros fűszerkeverék /só, bazsalikom, koriander, bazsalikom, fekete bors,  fehér bors, pirospaprika, őrölt szerecsendió és római kömény/ 1 gerezd zúzott fokhagyma, és 1 dl natúr joghurt a hús pácolásához
  • 15 dkg piros és sárga koktélparadicsom
  • 1 db lilahagyma felkarikázva
  • 1 db paprika felkarikázva
  • 1/2 fej jégsaláta apróra tépkedve
  • 5 dkg kígyóuborka felkockázva

ELKÉSZÍTÉS:

1./ A vékony csíkokra vágott csirkemell filét 2 órán keresztül hűtőben pácoljuk, majd zsiradékon hirtelen kisütjük, lepirítjuk.

2./ Amikor a hús kihűlt, egy tálban a zöldségekkel összekeverjük, majd kevés olívaolajjal ízesítjük.

Kiegészíthetjük az ételt főtt kelbimbóval, de készíthetjük a salátát gyümölcsökkel is.

Jó étvágyat kívánok!

Fotó: Kóta Melinda/Romantikus vidék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romantikusvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr2317829739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása