Az élénk árnyalatok az étkezést motiválják. A friss zöldségek színkavalkádja vitamindús étel minden évszakban.
Nincs is annál jobb élmény, mint a saját kertünkből szedett zöldségekből készíteni egy finom salátát. Bár májusban a veteményezés időszaka van, már most gyűjtsük a recepteket, és próbáljuk ki a gasztronómiai kalandokat.
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg csirkemellfilé felkockázva
- zsiradék, 1 db apróra vágott vöröshagyma vöröshagyma, házi gyros fűszerkeverék /só, bazsalikom, koriander, bazsalikom, fekete bors, fehér bors, pirospaprika, őrölt szerecsendió és római kömény/ 1 gerezd zúzott fokhagyma, és 1 dl natúr joghurt a hús pácolásához
- 15 dkg piros és sárga koktélparadicsom
- 1 db lilahagyma felkarikázva
- 1 db paprika felkarikázva
- 1/2 fej jégsaláta apróra tépkedve
- 5 dkg kígyóuborka felkockázva
ELKÉSZÍTÉS:
1./ A vékony csíkokra vágott csirkemell filét 2 órán keresztül hűtőben pácoljuk, majd zsiradékon hirtelen kisütjük, lepirítjuk.
2./ Amikor a hús kihűlt, egy tálban a zöldségekkel összekeverjük, majd kevés olívaolajjal ízesítjük.
Kiegészíthetjük az ételt főtt kelbimbóval, de készíthetjük a salátát gyümölcsökkel is.
Jó étvágyat kívánok!
Fotó: Kóta Melinda/Romantikus vidék