Megérkezett az eper szezon. A piros bogyós, savanykás gyümölcsök kivákó kiegészítője a joghurt és a csoki.
A legegyszerűbb édességek gyorsan elkészíthetők. Az ásványi anyagokban gazdag joghurt, a vitamindús idény gyümölcsök, a kevés csoki, valamint a zabkeksz vagy az alaacsony cukortartalmú babapiskóta kombója ugyan villámdesszert, mégis hódít.
A megvásárolt, jó minőségű 0,5 l ivójoghurttot rétegezzük pohárba apró daraokra tört keksszel vagy babapiskótával, szeletekre vágott eperrel, valamint tört csokoládéval. Ízlés szerint megszórhatjuk a krémet gránátalmával is, ami étcsokival a legfinomabb. A rétegeket locsoljuk meg kevés rummal.
A pohárkrémben a joghurtot helyettesíthetjük cukorral és citromlével ízesített tejföllel, vagy krémtúróval is. Az összetevők ízlés szerint variálhatók, csupán 3 órát szükséges a hűtőben pihentetni, hogy a hozzávalók ízvilága kicsit összeérjen, valamint a keksz megpuhuljon. Az édesség hidegpudinggal is klassz.
Jó étvágyat kívánok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.