MINDENKIT ELVARÁZSOLNAK A VADVIRÁGOS MEZŐK
Színkavalkádban pompázik a vidék

virag.jpg

Romantikus, gyönyörű, és felüdít a rengeteg színes növény látványa.

Az erdők alja, a láprétek, a legelők, valamint a domboldalak is ontják magukból a különböző árnyalatokat virágok formájában. Réti boglárkák, pipacsok, búzavirágok százai tündökölnek a Nyugat-Dunántúl területén. A Káli-medencében pedig mesevilág fogadja az érkezőket.

Réti boglárka

Az apró sárga virág hazánk nedves talajú láprétjeinek, legelőinek mutatós tagja. Kicsi, aranysárga szirmaival és kékeszöld leveleivel a vadvirágos kertészek kedvence.

Az állatok elkerülik, mert szára mérgező. Bámulatos megjelenésével azonban májustól szeptemberig csodálkozásra motivál mindenkit.

pi0.jpg

Mezei pipacs

Az egynyári, dekoratív mezei pipacs természetes élőhelye az ökológiai gyep, ahol gyorsan szaporodik. Biokertek kedvelt virága, mert kiváló méhlegelőként csalogatják a beporzást végző rovarokat.

A lángvörösben nyíló virága a lassan ellobbanó szerelmi vágy szimbóluma. A mitológiában a földművelés, valamint a termékenység istennőjének szent növénye.

pi2.jpg

Búzavirág

A rozs- és a búzatáblák szélén virágzó kék gyomnövény napjainkban már nemesített formában a kertek díszeként pompázik. Májusban és júniusban bontja ki a szirmait, de léteznek őszi fajták is belőle. Elegáns látványt mutat a réti margarétával, a mezei pipaccsal, valamint a zsályával is.

buza.jpg

Egy séta a természetben mindig felfrissít, és kapcsolódást biztosít a rohanós hétköznapok világából. Nézz körül te is a saját környékeden!

p.jpg

Jó barangolást kívánok!

ret.jpg

Fotók: pixabay

RÓLAM - KÓTA MELINDA

TERMÉSZET

KALENDÁRIUM

június 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

RECEPT

SZERZŐI JOGVÉDELEM

Az oldalon megjelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

KIRÁNDULÁS

Régiségek

süti beállítások módosítása