Káposztás bab

2022. május 15. 10:49 - Az otthon szépsége

A magyaros egytálételek klasszikusa

k3.jpg

EGYSZERŰ, FINOM ÉS GYORS EGYTÁLÉTEL

Vannak alapanyagok, melyek társítása rendkívülinek tűnik. Kápsztás babot néhány éve kóstoltam először egy vidéki nyaralásom idején. Morzsaparti volt a tippem. Az egytálétel azonban a magyar gasztronómia meghatározó tagja. Bográcsban készítve piknikételként is klassz ízvilágot ad.

Hozzávalók:

  • 30 dkg áztatott vörösbab, vagy babkonzerv
  • 20 dkg füstölt, főtt csülök felkockázva
  • 20 dkg házi savanyú káposzta
  • 1 db vöröshagyma felaprítva
  • 1 gerezd fokhagyma felaprítva
  • zsiradék, só, feketebors, pirospaprika, babérlevél, bazsalikom a fűszerezéshez
  • zsiradék, 1 kk liszt, valamint 1 dl paradicsomlé a rántáshoz
  • 1 kk tejföl, petrezselyem, valamint pirított füstölt szalonnakocka a tálaláshoz

Elkészítés:

1./ Az apróra vágott vöröshagymát enyhén megdinszteljük, beleforgatjuk a kockákra vágott, csülköt és a babot, majd vízzel vagy húsleveslével felengedjük az ételt, és fűszerezzük.

2./ Kevés zsiradékban fokhagymás rántást készítünk, és paradicsomlével felengedjük, majd hűlni hagyjuk.

3./ Amikor a bab már megpuhult, az ételbe tesszük a savanyú káposztát, és az ízeket összeforraljuk.

4./ Tálalás előtt a kihűlt rántást a káposztás bab kevés forró levével simára keverjük, majd az ételbe öntjük.

5./ Az ételt petrezselyemmel megszórt tejföllel és ropogós házikenyérrel kínáljuk. Pirított kakastaréj szalonna is jól mutat rajta.

Jó étvágyat kívánok!

Fotó: Kóta Melinda/Romantikus vidék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romantikusvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr3017831767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása