A magyar-olasz ízvilág társítását érdemes a konyhánkba csempészni, és ott is tartani. Jó párosítás.
Éreztétek már magatokat úgy, hogy jó lenne néhány perc alatt nagyon finom ételt az asztalra tenni? A szaftos húsok tésztával tálalva és zöldséggel kiegészítve pillanatok alatt elkészíthetők.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé csíkokra vágva
- só, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kk mustár, bors a pácoláshoz
- 15 dkg karfiol
- 10 dkg füstölt szalonna felkockázva
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- só, bors, bazsalikom, pirospaprika a fűszerezéshez
- 2 dl húsleveslé a főzéshez
- 2 dl házitejföl és 1 kk liszt a habaráshoz
- 25 dkg penne tészta sós vízben megfőzve a tálaláshoz
Elkészítés:
1./ A szalonnát és a vöröshagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd beleforgatjuk a bepácolt húst, hirtelen átsütjük, és megszórjuk pirospaprikával.
2./ Az ételt ízlés szerint még fűszerezzük, a húsleveslével felengedjük, és fedő alatt pároljuk.
3./ Amikor a hús már omlós, beletesszük az apróra szétszedett karfiolrózsákat, és tovább főzzük.
4./ Az ízek összeérését követően a ragut behabarjuk. Penne tésztával tejföllel és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Fotó: Kóta Melinda/Romantikus vidék