TEJFÖLÖS CSIRKEMELL KARFIOLLAL ÉS PENNÉVEL

2022. május 18. 20:42 - Az otthon szépsége

A tunkolnivaló szaftos hús a hétköznapok sztárja

kaja.jpg

A magyar-olasz ízvilág társítását érdemes a konyhánkba csempészni, és ott is tartani. Jó párosítás.

Éreztétek már magatokat úgy, hogy jó lenne néhány perc alatt nagyon finom ételt az asztalra tenni? A szaftos húsok tésztával tálalva és zöldséggel kiegészítve pillanatok alatt elkészíthetők.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé csíkokra vágva
  • só, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kk mustár, bors a pácoláshoz
  • 15 dkg karfiol
  • 10 dkg füstölt szalonna felkockázva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • só, bors, bazsalikom, pirospaprika a fűszerezéshez
  • 2 dl húsleveslé a főzéshez
  • 2 dl házitejföl és 1 kk liszt a habaráshoz
  • 25 dkg penne tészta sós vízben megfőzve a tálaláshoz

Elkészítés:

1./ A szalonnát és a vöröshagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd beleforgatjuk a bepácolt húst, hirtelen átsütjük, és megszórjuk pirospaprikával.

2./ Az ételt ízlés szerint még fűszerezzük, a húsleveslével felengedjük, és fedő alatt pároljuk.

3./ Amikor a hús már omlós, beletesszük az apróra szétszedett karfiolrózsákat, és tovább főzzük.

4./ Az ízek összeérését követően a ragut behabarjuk. Penne tésztával tejföllel és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Fotó: Kóta Melinda/Romantikus vidék

süti beállítások módosítása