PAPRIKÁS KRUMPLI, AHOGY MÉG NEM KÓSTOLTAD
Az egytálételek királya a bográcsos változat

ka3.jpg

A paprikás krumpli kevés tejföllel, ropogós házikenyérrel és ecetes uborkával a legjobb.

Ahány ház, annyi szokás, de a serpenyő és a bogrács a legalkalmasabb főzőedények. Egy hétvégi kiruccanást pedig klassz élménnyé tesz egy baráti, közösségi főzés magyaros ízekkel.

Hozzávalók:

  • 70 dkg megpucolt és felkockázott burgonya
  • 20 dkg füstölt szalonna apróra vágva
  • 20 dkg karikára vágott füstölt, húsos házikolbász
  • 3 nagy fej apróra vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • csípős pirospaprika, só, bors, babérlevél és kevés lestyán a fűszerezéshez
  • kevés tejföl és petrezselyem a tálaláshoz

ka4.jpg

Elkészítés:

1./ Forró zsiradékban a hagymát megdinszteljük, és zsírjára lepirítjuk benne a füstölt szalonnát és a házikolbászt.

2./ Amikor a füstölt húsok enyhén ropogósak lettek, az étel alapot megszórjuk pirospaprikával, beleforgatjuk a kockára vágott burgonyát, és az ételt vízzel felengedjük, hogy a krumplit elfedje. Lassú tüzön ízlés szerinti fűszerezést követően puhára főzzük a hozzávalókat.

3./ Amikor a burgonya is megpuhult, az ételt enyhén lepirítjuk.

4./ A paprikás krumplit tejföllel, petrezselyemmel, házikenyérrel és ecetes uborkával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Fotók: Kóta Melinda/Romantikus vidék

RÓLAM - KÓTA MELINDA

TERMÉSZET

KALENDÁRIUM

június 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

RECEPT

SZERZŐI JOGVÉDELEM

Az oldalon megjelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

KIRÁNDULÁS

Régiségek

süti beállítások módosítása