2022. máj 28.

SZÓJÁBAN PÁCOLT CSIRKEMELL HÁZI NOKEDLIVEL

írta: Az otthon szépsége
SZÓJÁBAN PÁCOLT CSIRKEMELL HÁZI NOKEDLIVEL

Különleges ízkavalkád egy ételben

kaj4.jpg

Időnként jó érzés az egyszerű ételeket új ízvilággal megfrissíteni. A húspácolás szójaszósszal szuper ízélményt ad.

Az enyhén sós szójaszósz a húst roppanóssá és omlóssá teszi, ami kivételesen finom zamattal keveredik. Az öntettel készült étel biztos siker a konyhában.

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg csirkemellfilé csíkokra vágva
  • só, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kk mustár, 1 kk szójaszósz, bors, bazsalikom és kakukkfű a pácoláshoz
  • 10 dkg füstölt szalonna felkockázva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • só, bors, bazsalikom a fűszerezéshez
  • 2 dl húsleveslé a főzéshez
  • 2 dl mustáros főzőtejszín a habaráshoz
  • 25 dkg kiskanállal szaggatott nokedli sós vízben megfőzve a tálaláshoz

ELKÉSZÍTÉS:

1./ A vöröshagymát és a fokhagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd beleforgatjuk a hűtőben 3 órán át bepácolt húst, hirtelen átsütjük, és az ételt ízlés szerint fűszerezzük.

2./ A ragut húsleveslével felengedjük, és fedő alatt puhára pároljuk, majd behabarjuk.

3./ A szójás-mustáros-tejszínes húst erdei gombával gazdagíthatjuk, és kiskanállal szaggatott galuskával tálaljuk..

Ugye kipróbálod? Jó étvágyat kívánok!

Fotó: Kóta Melinda/Romantikus vi

Szólj hozzá

recept csirkemell galuska tejszínes nokedli