2022. jún 04.

LECSÓS CSIRKEMELL PIRÍTOTT SZALONNÁVAL

írta: Az otthon szépsége
LECSÓS CSIRKEMELL PIRÍTOTT SZALONNÁVAL

A füstölt íz, a paprika és a paradicsom találkozása

le2.jpg

A magyaros ételek a gasztronómia remekei közé tartoznk az egész világon.

A hozzáértéssel megtermelt alapanyagokból készülnek a legfinomabb ételek. Egy pohár minőségi bor és egy frissen sütött házikenyér társaságában még a legborúsabb napokon is a búsulást végül felváltja a vidámság.

Hozzávalók:

  • 50 dkg kicsi szeletekre vágott csirkemell
  • 2 db felkockázott paradicsom
  • 2 db csíkokra felszeletelt sárga paprika
  • 1/2 db csíkokra felszeletelt pritamin
  • 1 db felkockázott vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 dl húsleveslé
  • 15 dkg felkockázott füstölt szalonna
  • zsiradék, csípős pirospaprika, só, bors, lestyán, babérlevél és bazsalikom az ízesítéshez

le4.jpg

Elkészítés:

1./ A hagymát a zsiradékban üvegesre dinszteljük, majd megpirítjuk benne a felkockázott szalonnát.

2./ Amikor a füstölt szalonna már kicsit ropogós, az alapot meghintjük pirospaprikával, beleforgatjuk a húst hogy kifehéredjen, majd az ételt felengedjük a húsleveslével és fűszerezzük. Szükség szerint a párolás ideje alatt a levet vízzel pótoljuk, és időszakos kóstolással igény szerint még ízesítünk.

3./ Amikor a hús már kezd omlóssá válni, a raguba tesszük a paprikákat és a paradicsomokat. Az ételt fedő alatt tovább főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

4./ Amikor a zöldségek is megpuhultak, kicsit lepirítjuk a lecsós csirkemellet, hogy sűrű szaftja legyen.

5./ Nokedlivel tarhonyával vagy tört burgonyával tálaljuk kevés tejföl díszítéssel. Házi kenyérrel tunkolvaa is kiváló.

Jó étvágyat kívánok!

Fotók: Kóta Melinda/Romantikus vidék

Szólj hozzá

recept csirkemell szalonna lecsó magyaros