A magyaros ételek a gasztronómia remekei közé tartoznk az egész világon.
A hozzáértéssel megtermelt alapanyagokból készülnek a legfinomabb ételek. Egy pohár minőségi bor és egy frissen sütött házikenyér társaságában még a legborúsabb napokon is a búsulást végül felváltja a vidámság.
Hozzávalók:
- 50 dkg kicsi szeletekre vágott csirkemell
- 2 db felkockázott paradicsom
- 2 db csíkokra felszeletelt sárga paprika
- 1/2 db csíkokra felszeletelt pritamin
- 1 db felkockázott vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl húsleveslé
- 15 dkg felkockázott füstölt szalonna
- zsiradék, csípős pirospaprika, só, bors, lestyán, babérlevél és bazsalikom az ízesítéshez
Elkészítés:
1./ A hagymát a zsiradékban üvegesre dinszteljük, majd megpirítjuk benne a felkockázott szalonnát.
2./ Amikor a füstölt szalonna már kicsit ropogós, az alapot meghintjük pirospaprikával, beleforgatjuk a húst hogy kifehéredjen, majd az ételt felengedjük a húsleveslével és fűszerezzük. Szükség szerint a párolás ideje alatt a levet vízzel pótoljuk, és időszakos kóstolással igény szerint még ízesítünk.
3./ Amikor a hús már kezd omlóssá válni, a raguba tesszük a paprikákat és a paradicsomokat. Az ételt fedő alatt tovább főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
4./ Amikor a zöldségek is megpuhultak, kicsit lepirítjuk a lecsós csirkemellet, hogy sűrű szaftja legyen.
5./ Nokedlivel tarhonyával vagy tört burgonyával tálaljuk kevés tejföl díszítéssel. Házi kenyérrel tunkolvaa is kiváló.
Jó étvágyat kívánok!
Fotók: Kóta Melinda/Romantikus vidék