Kirándulunk, fotózunk, kóstolunk és mesélünk | Romantikus vidék

Csodás panoráma a Farkas-erdőben

2022/06/08. - írta: Az otthon szépsége

Banyafák és kilátó fogadja az érkezőket

e11.JPG

A házakkal, kirándulóhelyekkel és gyönyörű kilátással tarkított helyek vonzák a turistákat.

Magyarország egyik legnagyobb egybefüggő erdősége a több irányból megközelíthető Farkas-erdő. A Sárvári járásban található hely az Országos Kéktúra útvonal szakaszához tartozik.

A Vas megye értékei közé sorolt terület a 13. század közepéig a Farkas család birtokában volt. Az erdő szélén található Mária Terézia-forrást 80 éve, 1942-ben nyilvánították védetté.

e1.JPG

A 7200 hektáros zöld környezetben sétálva a madárcsicsergés mellett több száz éves banyafák, valamint mesés panoráma várja az érkezőket. A megújult erdőben található kilátó a vasi haranglábak mintája alapján épült, és 11 m magas. Tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik a Ság-hegyre, a Kis-Somlyóra, a Somlóra, valamint a Bakonyra is.

A területen barangolókat parkerdei környezetben kijelölt tűzrakó- és pihenőhelyek, padok, esőbeállók, valamint a természetes élőhelyet bemutató gyalogutak várják.

Az erdőben rengeteg a látnivaló. A kilátót és a mesés panorámát elhagyva egy 1995-ben kidőlt többszáz éves fa mellett is vezet a csapásirány. A vadjárta ösvények és a vadvirágok is léleksimogató élményt adnak.

Az útvonal szemet és lelket gyönyörködtető, azonban a támadó szúnyog- és muslicahadra szükséges felkészülni, mert a nyári melegben különösen bosszantó, hogy körülveszik a sétálókat.

Jó barangolást kívánok!

banyafa.jpg

Fotók: Kóta Melinda/Romantikus vidék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romantikusvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr9517850025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása