2022. jún 10.

LACIPECSENYE PIRÍTOTT KRUMPLIVAL

írta: Az otthon szépsége
LACIPECSENYE PIRÍTOTT KRUMPLIVAL

A jófajta piaci íz egy hússzeletbe zárva

h1.jpg

A sült hús friss házi cipóval és megpörkölt burgonyával párosítva is kiváló.

Magyarország történelme sok érdekességet és anekdotát is adott a világnak. Úgy mesélik, hogy a 16. század derekán II. Ulászló magyar és cseh király irányítása alatt végletesen meggyengült a Magyar Királyság. Az uralkodó állítólag annyira szegény volt, hogy utcai árusoktól vásárolta meg az ebédjét. Így a lacikonyha és a lacipecsenye fogalmak is őrzik a személyének az emlékét.

Hozzávalók:

  • 6 db ujjnyi vastag szelet tarja
  • mustár, só, bors, lestyán, bazsalikom, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 db felkockázott vöröshagyma, valamint kakukkfű a páchoz és a fűszerezéshez
  • zsiradék és 15 dkg kockára vágott füstölt szalonna a sütéshez
  • 4 nagyobb krumpli 4 részre vágva a körethez

Elkészítés:

1./ A tarja szeleteket megtisztítjuk, majd bekenjük mustárral, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és 3 órát a hűtőben pihentetjük.

2./ Zsiradékkal kikent tepsiben a húst 160 fokon először alufóliával letakarva pároljuk. Amikor az étel kezd megpuhulni, rádobjuk a felkockázott szalonnát, majd végül pirosra sütjük a tarja szeleteket.

3./ A cikkekre vágott burgonyát megszurkáljuk, sózzuk, és 170 fokon sütőben mosást követően héjában ropogósra sütjük. Tejföllel tálaljuk a hús mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Fotó: Kóta Melinda/Romantikus vidék

Szólj hozzá

recept tarja füstölt szalonna lacipecsenye pirított krumpli