2022. jún 17.

ÍZLETES RABLÓHÚS VÁLTOZATOK

írta: Az otthon szépsége
ÍZLETES RABLÓHÚS VÁLTOZATOK

A pusztai népek kedvenc étele volt a saslik

rablohus.jpg

A nyílt tüzön nyársra húzva sült ételek zamata különleges.

A pusztai népek kedvelt csemegéjeként számon tartott nyárshús valószínűleg az emberiséggel egyidős. Az étel a kaukázusi területén élők közreműködésével terjedt el. Az egész világon ismert. Változatos elkészítésének nincs határa. A zöldségekkel, fűszernövényekkel, szárított vagy füstölt húsokkal is kiegészített táplálék napjainkban a kerti partik sztárja.

MÉZES-MUSTÁROS CSIRKEFALATOK

A nagyobb kockákra vágott csirkemell darabokat mézes-mustáros pácban néhány órát érleljük a hűtőben sóval és borssal ízesítve. Cukkini, pritamin és burgonya szeletekkel süssük meg.

JOGHURTOS PÁCBAN ÉRLELT TARJA FÜSTÖLT SZALONNÁVAL

Magyaros ízvilággal kiegészítve ad rendkívüli gasztroélményt a sóval,borssal, majorannával és fokhagymával fűszerezett natúr joghurtban pácolt tarja. A kockákra vágott húst vöröshagymával, füstölt szalonnával és házikolbásszal készítsük el a nyárson. a zsírját házikenyérre csöpögtessük.

MARHASTEAK CSÍKOK PADLIZSÁNNAL

A csíkokra vágott marhahúst /felsál/ barbequeval pácoljuk omlósra. Hagymakarikákkal, padlizsánnal süssük meg nyársra húzva.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá

nyár recept zöldség saslik rablóhús nyárshús