2022. jún 25.

KLASSZ VÁNDORLÁS AZ ALPANNÓNIA TÚRA

írta: Az otthon szépsége
KLASSZ VÁNDORLÁS AZ ALPANNÓNIA TÚRA

Határtalan élmények a piros, valamint a sárga útvonalon

al46.JPG

Az alpannónia túra élményekben gazdag kirándulási lehetőség. Alapítása óta folyamatosan fejlődik, megújul.

A piros, valamint a sárga alpannonia@ jelzések alapján haladó túraútvonal könnyebb és nehezebb szakaszokban váltakozik. Az Alpok hegyláncait köti össze Pannónia térségével. Aki elindul az útvonalon, annak erdőkben, gyönyörű panorámában gazdag napjai lesznek. A teljes túra 120 km hosszú, és 10 szakaszból áll.

al41.JPG

Az útvonal egyik alágához kapcsolódó kirándulást az elmúlt héten második alkalommal rendezték meg. Az erdei barangolást követően a csepregi Rumi-háznál langalló, kézműves italok, valamint klassz műsorok várták az érkezőket a Csepregi Kovászolók, a Csepregi Önkormányzat, a Tűzoltó Egyesület, valamint a Csepregi Borbarátok és Turisztikai Egyesület jóvoltából.

Az erdészház környékén a vadregényes erdőterület rengeteg érdekességet kínál. A szorosan összehajló ágak árnyékában a színes vadvirágok, a gombák, a vadon termő gyümölcsök is hívogatóak. A madárcsicsergés mellett az ágak reccsenése, valamint az avar ropogása is jelezte a nyomok mellett, hogy a környéken szarvasok is portyáznak.

A hagyományteremtő céllal sorra kerülő idei rendezvény alatt egyéni fotótúrán voltam a környéken. A kissé bágyadt, mégis kellemes vidéki hangulatban míg én az állatok nyomait kutattam, mások túrázni indultak a helyi alpannónia szakaszon, ami hétvégi házak, és egy horgásztó mellett is vezetett.

A csend, a nyugalom, valamint a barangolás mindenkinek megerősítette az étvágyát, így rendkívül jó érzés volt a bóklászást követően a kemencében sült langallót, a levendula- és rózsaszirom szörpöt megkóstolni. Majszolás közben muzsikát hallgattunk, majd ezt követően jókat nevettünk a rövidke, humorral teljes előadásokon.

Az Alpannónia túrát a jelenlegi tervek szerint hagyományteremtő céllal jövöre is megrendezik.

Jó barangolást kívánok!

Fotók: Kóta Melinda/Romantikus vidék

Szólj hozzá

country túra kirándulás erdő vidék alpannónia Csepregi Kovászolók Rumi-ház