Kirándulunk, fotózunk, kóstolunk és mesélünk | Romantikus vidék

Könnyed nyári vacsorák

2022/06/26. - írta: Az otthon szépsége

Finom és gyomorkímélő ételek

ny0.jpg

Az enyhén diétás, színes nyári saláták szépek és finomak. A zöldségek, valamint a sajtok kavalkádját megéri megkóstolni.

A strandidőszak és a kíméletes, könnyű ételek fogyasztása általában összefügg. A forróságban a folyadék- és az ásványianyag igénye is megnő a szervezetünknek, így a zöldségek, a gyümölcsök, a zöldfűszerek, valamint a sajt különlegességek kavalkádja kevés szénhidráttal vagy fehérjével kiegészítve megfelelő nyári vacsora minden nap.

Egy tálon a piros, a zöld, a sárga  a fehér és a zöld

Azt mondják, minél színesebb egy étel, annál több vitamint tartalmaz. Mindenesetre a piros, valamint a sárga koktélparadicsom, az uborka, a fetasajt, a kápiapaprika, a fekete olívabogyó illetve a capri kombója kevés olajjal vagy natúr joghurttal leöntve rendkívül finom napzáró.

ny1.jpg

Zöldséges szendvics tükörtojással

Időnként jó ötlet magvas, teljeskiőrlésű gabonából készült formakenyeret zöldség-vagy halkrémmel, és egy tükörtojással tálalni. A színkavalkádot egészítsük ki bazsalikommal vagy rukkolával. Lilahagyma is mehet rá.

ny2.jpg

Nyársvacsora bogyó alakú ételekből

A bohém tálalás klassz látvány az asztalon. A mozzarella, az olívabogyó, a felkarikázott retek, a protaminprika, és a paradicsom is látványos összetevője egy pálcikás vacsorának. Piritós illik hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romantikusvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr9317867547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása