Az enyhén diétás, színes nyári saláták szépek és finomak. A zöldségek, valamint a sajtok kavalkádját megéri megkóstolni.
A strandidőszak és a kíméletes, könnyű ételek fogyasztása általában összefügg. A forróságban a folyadék- és az ásványianyag igénye is megnő a szervezetünknek, így a zöldségek, a gyümölcsök, a zöldfűszerek, valamint a sajt különlegességek kavalkádja kevés szénhidráttal vagy fehérjével kiegészítve megfelelő nyári vacsora minden nap.
Egy tálon a piros, a zöld, a sárga a fehér és a zöld
Azt mondják, minél színesebb egy étel, annál több vitamint tartalmaz. Mindenesetre a piros, valamint a sárga koktélparadicsom, az uborka, a fetasajt, a kápiapaprika, a fekete olívabogyó illetve a capri kombója kevés olajjal vagy natúr joghurttal leöntve rendkívül finom napzáró.
Zöldséges szendvics tükörtojással
Időnként jó ötlet magvas, teljeskiőrlésű gabonából készült formakenyeret zöldség-vagy halkrémmel, és egy tükörtojással tálalni. A színkavalkádot egészítsük ki bazsalikommal vagy rukkolával. Lilahagyma is mehet rá.
Nyársvacsora bogyó alakú ételekből
A bohém tálalás klassz látvány az asztalon. A mozzarella, az olívabogyó, a felkarikázott retek, a protaminprika, és a paradicsom is látványos összetevője egy pálcikás vacsorának. Piritós illik hozzá.
Jó étvágyat kívánok!