FÜSTÖS CSIPETKÉS BABLEVES

2022. július 11. 21:03 - Az otthon szépsége

A füstölt házikolbász és a sonka találkozása egy ételben

cs.jpg

Az enyhén hűvös nyári időjárásban egy forró leves mindig jó élményt ad.

Szerző: Kóta Melinda

A régmúltból származó emlékek az ízlésünket is meghatározzák. A közös családi ebédek alkalmával kislánykoromban szombatonként gyakran került az asztalra nálunk csipetkés bableves. Füstölt kolbásszal és sonkakockákkal kiegészítve nagyon finom, laktató egytálétellé válik az egyszerű leves.

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg beáztatott vörösbab /konzervbabbal helyettesíthető/
  • 2 db felkarikázott sárgarépa
  • 1 db felkarikázott petrezselyemgyökér
  • 10 dkg karikára vágott füstölt házikolbász
  • 10 dkg kockára vágott füstölt sonka
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika, lestyán, babérlevél, majoránna az ízesítéshez
  • 3 dl csontleveslé a főzéshez
  • 10 dkg csipetke
  • 2 dl tejföl a tálaláshoz

csipetke2.jpg

ELKÉSZÍTÉS:

1./ Kevés zsiradékban a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát enyhén megdinszteljük, és beleforgatjuk a füstölt kolbászt és a sonkát.

2./ Amikor a húsok íze már átjárta az étel alapját, pirospaprikával a zsiradékot megszórjuk, felengedjük a csontleveslével, és az ételt ízlés szerint fűszerezzük. Fedő alatt a hozzávalókat puhára főzzük.

3./ Amikor az ízek már jól összeértek, a levesbe tesszük az egy tojásból, lisztből és sóból készült csipetkét.

4./ A füstös bablevest tejföllel és petrezselyemzölddel tálaljuk. Friss házikenyér illik hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

süti beállítások módosítása