A finom, egyszerűen elkészíthető ételek a nyári forróságban is a gasztronómia csillagai maradtak.
A szezonális zöldségek, gyümölcsök és a sajtok keveréke a legfárasztóbb nap után is vitalitással tölti meg a szervezetünket. Ciabatta falatokkal tálalva még a diétázást sem kell megszakítani, hogy egy ízletes vacsorát megkóstoljunk.
Mozzarella, a népszerű sajtgombóc
Az olasz mozzarella a paradicsommal és toszkán fűszerkeverékkel olívával tálalva mindig siker. A bivalytejből készült étel kiváló alapja a salátáknak.
Juhtúró, újhagyma, kukorica, pritamin
Gyönyörű ételek kerülnek az asztalra a zöldségek színkavalkádjának köszönhetően. A sárga, a piros, a zöld és a fehér látvány juhtúró vag kecskesajt, újhagyma, csemege kukorica, pritamin felhasználásával válik igazi vitamintná. Támogatja aaz immunrendszerünket, valamint mosolyt rajzol az arcunkra. Sült csirke mellé is jól illik.
Fűszeres csirkemell saláta
Az ünnepi étkezéseket követően megmaradt húsok szintén klassz saláta alapok. Lilahagymával, salátalevéllel vagy párolt kelbimbóval, pirított kenyérkockákkal nagyszerű vacsorát készíthetünk belőlük. Főtt tojással kiegészítve még laktatóbb az étel.
Feta, olíva, kapri és jégsaláta
Egy pohár bor mellé jól illik a feta, vag a juhsaajt. Az itáliai ízvilágot a zöld és a fekete bogyók biztosítják a salátalevelekkel kibélelt tálhoz. Olívával és balzsamecettel érdemes kicsit az ételt megöntözni. Friss ciabatta kerüljön mellé.
Tésztasaláta, a jolly joker
Igazi olasz estét rendezhetünk a maradék tészták salátaként történő elkészítésével. Paradicsom, rukkola, bazsalikom, olajos hal és reszelt sajt kombója bármikor megállja a helyét az asztalon.
Jó étvágyat kívánok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.