A kreativitás a gasztronómia egyik fontos eleme. Szépet, valamint finomat alkotni és kóstolni jó tapasztalat.
Szerző: Kóta Melinda
A nyár sztárjai a vitamindús, enyhén diétás, de laktató ételek. A karfiollal kiegészített graten csirkemell zöldfűszerekkel ízesítve klassz ebéd és vacsora a forró napokon is.
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg megtisztított karfiol rózsa
- 1 fej felaprózott vöröshagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, fekete- és fehérbors, lestyán, kakukkfű, csombor, bazsalikom a fűszerezéshez
- 2 dl csontleveslé
- 1 csokor felaprított petrezselyemzöld
- 2 dl tejszín, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 kk liszt, 1 tojássárgája, só és bors a graten típusú habaráshoz
- 30 dkg megmosott és félbevágott apró burgonya a körethez
ELKÉSZÍTÉS:
1./ A csirkemellfilét megtisztítjuk, és felkockázzuk. Sóval, borssal, fokhagymával, és a zöldfűszerekkel összekverjük, és hűtőben 1 órát pihentetjük.
2./ A felaprózott vöröhagymát kevés zsiradékban enyhén megpirítjuk, majd beleforgatjuk a húst, kicsit lesütjük, és a csontleveslével az ételt felengedjük.
3./ A ragut fedő alatt puhára pároljuk. A folyadékot és a fűszerezést szükség szerint kiegészítjük.
4./ Amikor a hús már puhulni kezd, az ételbe tesszük a karfiolrózsákat, és az ízeket összeforraljuk, amíg a zöldség is omlós lesz.
5./ A tejszínt - ami helyettesíthető tejföllel is - a tojássárgájával, a füstölt sajttal és a liszttel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a ragut. Az ételt petrezselyemzölddel megszórjuk, és a tepsiben héjában megsütött félbevágott burgonyával tálaljuk.
Neked melyik a kedvenc nyári recepted?
Jó étvágyat kívánok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.