PÁROLT CSIRKEMELL GRATENBAN SÜLT KRUMPLIVAL

2022. július 28. 11:08 - Az otthon szépsége

Gasztronómiai élmény egy tálon

kafjo.jpg

A kreativitás a gasztronómia egyik fontos eleme. Szépet, valamint finomat alkotni és kóstolni jó tapasztalat.

Szerző: Kóta Melinda

A nyár sztárjai a vitamindús, enyhén diétás, de laktató ételek. A karfiollal kiegészített graten csirkemell zöldfűszerekkel ízesítve klassz ebéd és vacsora a forró napokon is.

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg megtisztított karfiol rózsa
  • 1 fej felaprózott vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, fekete- és fehérbors, lestyán, kakukkfű, csombor, bazsalikom a fűszerezéshez
  • 2 dl csontleveslé
  • 1 csokor felaprított petrezselyemzöld
  • 2 dl tejszín, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 kk liszt, 1 tojássárgája, só és bors a graten típusú habaráshoz
  • 30 dkg megmosott és félbevágott apró burgonya a körethez

kaf1.jpg

ELKÉSZÍTÉS:

1./ A csirkemellfilét megtisztítjuk, és felkockázzuk. Sóval, borssal, fokhagymával, és a zöldfűszerekkel összekverjük, és hűtőben 1 órát pihentetjük.

2./ A felaprózott vöröhagymát kevés zsiradékban enyhén megpirítjuk, majd beleforgatjuk a húst, kicsit lesütjük, és a csontleveslével az ételt felengedjük.

3./ A ragut fedő alatt puhára pároljuk. A folyadékot és a fűszerezést szükség szerint kiegészítjük.

4./ Amikor a hús már puhulni kezd, az ételbe tesszük a karfiolrózsákat, és az ízeket összeforraljuk, amíg a zöldség is omlós lesz.

5./ A tejszínt - ami helyettesíthető tejföllel is - a tojássárgájával, a füstölt sajttal és a liszttel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a ragut. Az ételt petrezselyemzölddel megszórjuk, és a tepsiben héjában megsütött félbevágott burgonyával tálaljuk.

Neked melyik a kedvenc nyári recepted?

Jó étvágyat kívánok!

süti beállítások módosítása