Kirándulunk, fotózunk, kóstolunk és mesélünk | Romantikus vidék

Vadregényes homlokzatok, mutatós erkélyek

2022/07/30. - írta: Az otthon szépsége

A virágok a legszebb dekorációk

er1.jpg

Aki a virágot szereti, az rossz ember nem lehet. A bölcs népi mondás ma is igaz.

Rohanó világban élünk. Bizonyára furcsán hangzik egy régi bölcsesség ma már, ami a jellemünkre utal. Részletesen átgondolva azonban megértjük, hogy a körülöttünk lévő virágok állapota, azok gondozása a törődési képességünkről, a türelmünkről, valamint a kreativitásunkról is árulkodik.

er2.jpg

A falvak viklága mindenképpen különleges. A régi életmódot idézik fel a virágos kertek, az egyre ritkábban látható utcai padok, a virágágyások, valamint a színes szépségektől roskadozó, ablakban elhelyezett ládák is a muskátlikkal, a begóniákkal, a vadszőlővel, vagy éppen a pozsgás sziklakerti növényekkel.

er3.jpg

Sokat változott a divat, és ennek következtében az ízlés is. az európaisángunk mellett azonban a nemzeti tudantunkat is időnkőnként szükséges felfrissíteni magyarosan. Szívet, lelket és szemet gyönyörködtető a rengeteg futómuskátli, a sok levendula, de a margaréták is a tulipánokkal együtt. Minden évszakra jut virág, csupán a törődésünk és a tenniakarásunk lehetne akadály, amit könnyedén legyőzhetünk.

er4.jpg

Egyszerű, mégis mutatós kiegészítők a balkonon és az ablakokban egyaránt az apró bádogvödrök vagy a kicsi faládák. Próbáljuk ki! Alkotni, és az alkotásunkról gondoskodni öröm.

er6.jpg

Neked melyik a kedvenc virágod?

Fotók: Pixbay

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romantikusvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr4117894073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása