A hűsítő, enyhén fanyar desszertek a nyári napokat is különlegessé teszik.
A vitaminokban gazdag áfonya színvilága rendkívül dekoratív a süteményeken. Ásványi anyag tartalma pedig erősíti az immunrendszerünket. Egy szelet torta klassz gasztronómiai élményt ad.
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg puha margarin
- 15 dkg finomított kristálycukor
- 5 dkg vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 24 dkg finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1/2 kk só
- 4 cl tej
- 1/2 db citrom reszelt héja és leve
- 20 dkg áfonya (egyéb idénygyümölccsel is helyettesíthető)
- 1/2 csomag hidegen elkészíthető vanília pudingpor, 2 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 15 dkg mascarpone a krémhez
ELKÉSZÍTÉS:
1./ A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a masszához a tojásokat is.
2./ Miután a tésztaalap egy részét már habkönnyűre kevertük, hozzáöntjük a sóval és szódabikarbónával kevert lisztet kettő részletben. A tejet a második adagnál adjuk a tésztához.
3./ A masszát beleöntjük egy margarinnal kikent, 29 cm átmérőjű pitesütőbe, és előmelegített sütőben 165 fokon 1 óra alatt készre sütjük Fél óra sütés után az ételt takartjuk le, nehogy a teteje elégjen, vagy túlpiruljon.
4./ Az elkészült süteményt rácson hagyjuk kihűlni, majd a hozzávalókból elkészítjük, és a tészta tetejére halmozzuk a pudingos krémet.
5./ A desszertet megszórjuk a megtisztított és levétől lecsepegtetett áfonyával, majd fahéjas porcukorral tálaljuk. A torta tetejére készíthetünk áfonyamártást is édes túróval. Nagyon finom édesség.
Jó étvágyat kívánok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.