Kirándulunk, fotózunk, kóstolunk és mesélünk | Romantikus vidék

Mutsasd a reggelidet, és megmondom ki vagy!

2022/08/19. - írta: Az otthon szépsége

sa5_1.jpg

Enni jó. A táplálkozás a szükséges vitamin és ásványi anyag bevitelen túl örömöt is ad.

A napindítónak jól megválasztott ételek már korán reggel felfrissítik a napunkat.

Akármilyen sok feladat is vár ránk, a színek, a formák, az illatok és az ízek mindig jó élményt adnak.

Másképp reggeliznek a magyarok, más fontos a franciáknak, az angoloknak vagy az olaszoknak, a spanyol embereknek, vagy egyéb, más földrészen élőknek, amikor munka előtt az első étkezés történik. A lényeg azonban a sok, a finom, és az ízharmónia egy tányéron történő összeállításának sikere.

sa3.jpg

Nem vagyok az a nagyon hatalmas reggelizős típus, de az omlett mindig megmozgatja a kreativitásomat a konyhába. A kevés sóval, és 1 evőkanál tejjel összekevert 2 db tojásból készült palacsinta sajttal, olívabogyóval, zöldségekkel tálalva klassz napindító.

sa2_1.jpg

A vaj és a túró alapú sós-sajtos szendvicskrémek paprikás, hagymás, tojásos, vagy mustáros ízvilággal remek választásnak bizonyulnak tízóraira is. Snidlinggel és füstölt sonkával nagyon finom mindegyik.

sa4_1.jpg

Egy alkalommal sikerült félreértésből felcserélnem az angol és a magyar reggelit. Örökre megtanultam a különbséget, mivel a tükörtojásnak nem vagyok túlságosan nagy rajongója. De a rántottának igen. A házikolbásszal, vöröshagymával, apró burgonyakockákkal gazdagított változatát gyakran elkészítem. Pirított szalonnachips jól illik hozzá.

sa1_1.jpg

Hétfőn a vasárnapi ebédről maradt fasírtgolyókat sok zöldséggel, valamint fokhagymás joghurtkrémmel érdemes kipróbálni.

Neked melyik a kedvenc reggeli változatod? Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romantikusvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr4617911407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása