A reggeli a legfontosabb étkezés egy jó napindításhoz. Néhány finomság azonban feldobja a napot az ebédig.
Manapság már megszoktuk a rohanást. Nem szeretjük, de elkerülni nagyon nehéz.
A dolgos hétköznapokat azonban egyszerű, látványos és ízletes tízóraival mindenképpen jobb élménnyé tehetjük.
Az otthoni munka során a gazdagon elkészített szendvics sonkával és tükörtojással kicsit angolos hangulatúvá teszi a hétköznapjainkat. Az emeletes formációt is érdemes kipróbálni. Amikor pirítóssal készítjük, próbáljuk ki margarin helyett tejföllel vagy kefirrel lágyítani a melegszendvics belsejét. Nagyon finom.
Egy sós lepény egészen különleges gasztroélményt ad fokhagymás-sós joghurtöntettel. Aki kedveli a teljfölös vagy kefíres savankás ízvilágot, azzal is elkészítheti. A zöldfűszerek mellé kerüljön a szendvicsre sokféle színes zöldségkocka.
A natúr juhtúróból készült feltét szintén remek kiegészítő a délelőtti órákban. A morzsolódós túrót vajkrémmel, kevés borssal és bazsalikommal ízesíthetjük. A hagymával csak óvatosan, de jól illik az ételhez házikenyéren tálalva.
Időnként speciális falatkákkal is érdemes meglepni magunkat. A camambert sajttípusokhoz jól illik az áfonyalekvár és a dió. A sós vajkrémes szendvicsre pedig egyszerűen mehetnek a tojás- és zöldségkarikák. A vajkrémet helyettesíthetjük tonhalkrémmel, mustáros tojáskrémmel, ajvárral, húskrémmel, sonkakrémmel, illetve avokadó- vagy padlizsánkrémmel is.
HÁZI SONKAKRÉM
Az apróra vágott vöröshagymát egy gerezd zúzott fokhagymával kevés zsiradékban lepirítjuk, majd beleforgatjuk és hirtelen pirosra sütjük a darált füstölt sonkát, majd 1 evőkanál vízzel higítva megpároljuk az ételt. Amikor a víz már majdnem elforrt róla, akkor levesszük a sonkát a tűzról, majd hagyjuk kihűlni. Natúr vajkrémmel, mustárral, borssal, valamint kevés szerecsendióval turmixolva elkészítjük a krémet, majd 1 órára még hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. paprikával, paradicsommal, újhagymával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tegyük szebbé, vidámabbá és egészségesebbé a mindennapjainkat!