A Balatonon forgatták Koltai Lajos új filmjének részletét

2022. szeptember 19. 20:59 - Az otthon szépsége

A Semmelweis Ignác életét feldolgozó magyar játékfilm hajós jeleneteit vették fel

v3_2.jpg

Amikor az ember a Balatonnál tölti a szabadidejét az indián nyár időszakában, egy filmforgatás láttán kíváncsi lesz.

A keszthelyi mólón megfelelő időpontban sétálni is tudni kell.

Az időzítésem mondhatnám, hogy szinte tökéletes volt, mivel 2022. szeptember 15- én csütörtökön és szeptember 16-án pénteken Koltai Lajos új filmjének forgatásába csöppentem bele. Azaz landoltam volna a nyilvános bóklászásommal a partig, ha ebben egy kissé bárdolatlan stílusú biztonságis nőszemély meg nem akadályozott volna időszakosan a beszólós modorával.

ke2.jpg

A mólón ugyanis előzetes tájékoztatást követően, amit én - más megyéből származó, pihenését töltő, átmenetileg kissé tájékozatlan blogger - nem olvastam. A kíváncsiságom azonban felülkerekedett bennem, így azonnal írópalánta szerepbe helyeztem magam újra. Az átmeneti zavar után végül nekem is sikerült az egyébként teljesen védtelen és bámészkodós körülnézésemet megvalósítanom a többi halandó gyalogossal együtt. Némelyikük még fényképezőgépet is cipelt a nyakában díszletként, hiszen a szigorúság tiltotta a fényképezést. Kettő gyönyörű ruhás hölgy azonban szóbeli engedélykérést követően szívesen modellt állt nekem egy telefonos fotó megvalósulásáig.

ke1.jpg

Bár a közvetlen forgatást megközelíteni sem tudtam, annyit azért sikerült megtapasztalni, hogy a jövőre mozikba kerülő új magyar kosztümös film várhatóan izgalmas lesz.

A 47 évesen - 1865 augusztusában - elhunyt Semmelweis Ignác magyar orvos "az anyák megmentője"-ként írta be örökre a nevét a történelem emlékkönyvének megsárgult lapjaira. Egyetemi tanulmányait bár a jog területén kezdte, hamar váltott az orvosi karra. Új módszerével emberek százait mentette meg.

ke3.jpg

Bár az orvos életének utolsó napjait elmegyógyintézetben töltötte, munkásságának eredménye és embersége vitathatatlan. Az életéről szóló film 2023-ban kerül majd várhatóan a mozikba.

süti beállítások módosítása