Tízperces keksz a reggeli kávé mellé

2022. október 21. 12:39 - Az otthon szépsége

Ez a süti mindenféle ízesítéssel a legjobbat adja

keksz1.jpg

A borongós őszi napokat egy forró kávé mellett a kekszek is barátságosabbá teszik.

Hétvégéken rendszeresen eltűnődöm azon, melyik az a gyors, egyszerű és finom sütemény, ami egy hosszabb őszi túra megpróbáltatásait is kibírja egy hátizsákban üdítő, távcső, valamint esőkabát társaságában.

Leggyakrabban a kekszek különböző változatai a nyerők nálam.

Az őszi fűszerek zamatával megsütött édességek minden piknik alkalmával sikert aratnak, és még a morzsájuk is elfogy. Fahéjjal, gyömbérrel, ánizzsal is nagyon finomak. A keksz tésztájába beledolgozhatunk nagy darabokra tört étcsokoládét, gyümölcszselét, valamint kandírozott gyümölcsöt is. Amikor savanykásabb ízre vágyunk, készülhet az almás, a narancsos vagy a citromos változat.

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db tojás
  • 1/2 bögre barnacukor
  • 1/4 bögre vaníliáscukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 10 dkg apróra tördelt étcsokoládé vagy csokicsepp
  • 5 dkg reszelt és kinyomkodott alma 1 csepp citromlével és csipetnyi fahéjjal
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2,5 bögre finomliszt

ELKÉSZÍTÉS:

1./ A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a masszába beledolgozzuk a sót, a reszelt, és levétől kinyomkodott almát, és a puha vajat is. A tésztát habosra keverjük.

2./ A sütialapba beletesszük a csokidarabokat, valamint a reszelt citromhéjat, majd keverőkanállal gondosan eldolgozzuk a szódabikarbónával kevert liszttel együtt.

3./ A legkisebb méretű fagyikanál vagy evőkanál segítségével gombócoljuk a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe.

4./ A sütiket kézzel kicsit lapítjuk. A közepébe ízlés szerint apró mélyedést készíthetünk, ahova lekvárt vagy diót is tehetünk.

5./ A kekszet 190 fokon előmelegített sütőben negyed óra alatt készre sütjük. Porcukrozva fémdobozba tesszük, amiben napokig eláll.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romantikusvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr9117959410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása