Látványos, finom őszi édesség a gesztenyegolyó. Az ünnepi asztalon is ott a helye.
Családi ünnepeken vagy vendégváróként az egyszerű, gyors ételekkel dolgozom szívesen.
Jó látni kóstolás után az elégedett mosolyt az arcokon. A kézműves sütik azonban remek ajándék ötletek is.
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg darált keksz
- 10 dkg cukor
- 15 dkg puha margarin
- 3 evőkanál rum
- 1 evőkanál baracklekvár
- 10 dkg mandula a süti belsejébe /elhagyható/
ELKÉSZÍTÉS:
1./ A hozzávalókat összedolgozzuk, majd enyhén vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle.
2./ A desszertet kókuszreszelékbe, tortadarába, vagy kristálycukorba forgatjuk. A tetejét kakaóporos porcukorral meghintjük.
A süti belsejébe aszalt gyümölcsöt, mandulát, diót vagy rumos meggyet is tehetünk. Kívülről karamellbe vagy csokoládéba érdemes belemártani. Biztos siker.
Jó étvágyat kívánok!