Az egyszerűség és a harmónia ötvözete a hygge

2022. november 07. 07:48 - Az otthon szépsége

A boldogság alapja a kiegyensúlyozottság

h0.jpg

Minél borongósabb az idő, annál jobban megerősödik bennünk a jókedv utáni vágy. Az öröm a lelki békére épül.

Rengeteg okosságot, bölcsességet kitaláltunk már magunknak, mi emberek, hogy a boldogság titkos kék madarát megfogjuk, és kalitkában rabul ejtsük az életünkben.

Az elégedettség azonban mindig a személyiségünk belső nyugalmára, valamint mások felé való jóindulatára épül.

h3.jpg

A pillanatnyi boldogság a mindennapjainkra is hatást gyakorol

Dopamin kultúrában élünk. A rohanás, a gyorsan múló idő, a túlzott információáradat gyakran érzéketlenné teszi az egyéniségünket. Szükségünk van mindannyiunknak egy kis lassításra.

A pillatban megélt kedves életérzések felfrissítik a lelkünket. Kedvenc környezetünkben a szeretteink társaságában éljük át leginkább a boldogság érzését. Apró, egyszerű dolgok is megteremtik a harmóniát a számunkra: egy finom étel és ital, egy kedves sztori a régmúltból, és a felhőtlen nevetés már elég is ahhoz, hogy feltöltődjünk.

Pontosan úgy gondolkodom a nevetésről, mint Audrey Hepburn:

Szeretem azokat az embereket, akik megnevettetnek. Őszintén mondom, mindennél jobban szeretek nevetni. A nevetés nagyon sok betegség gyógyszere, és a nevetésre való hajlam talán a legfontosabb emberi tulajdonság.

h4.jpg

Legyen béke az otthonunkban

A lakberendezés egyik legfontosabb alapja a funkcionalitás. A design csupán ezt követi. A kényelmes pihenés a lélek és a test megújulásának feltétele. A letisztultság, a kedvenc tárgyaink, a lágy fények mind kellékei a kikapcsolódásnak.

h1_1.jpg

Finomságok, desszertek

Az egészséges önjutalmazás egy munkával teljes nehéz hét után klassz élményt ad. Mindig apróságokban gondolkodjunk. Kerüljük el a túlzásokat, ami később bánkódást okozna nekünk. Egy szelet édesség egy finom itallal ajándék a számunkra, nem büntetés.

Merjünk boldogok lenni, és önfeledten nevetni!

A fotók  pinterest odalról származnak. Pontos forrásuk kattintással érhető el.

 

süti beállítások módosítása