Az egyszerű, gyorsan elkészíthető ételek vezetik hosszú idő óta a gasztronómia népszerűségi listáját.
A színes zöldségekkel körbeölelt ropogósra sütött hús nem csupán pitában tálalva, hanem bagel vagy pirítós mellett is klassz étel.
Hozzávalók
- 50 dkg vékony csíkokra vágott csirkemell filé
- só, bors, bazsalikom, kakukkfű, valamint kevés zsiradék a hús megpirításához
- 6 db friss, felmelegített pita
- 2 db felaprózott hagyma
- 2 db felkarikázott cukkini /fagyasztott zöldség tökéletes/
- 2 db felkarikázott paprika
- 2 db felkarikázott paradicsom
- 1 csokor felaprózott petrezselyemzöld
Elkészítés
1./ A csíkokra vágott csirkehúst fűszerezzük, majd kevés zsiradékon hirtelen kisütjük. Ízlés szerint lepirítjuk.
2./ Kevés zsiradékon a vöröshagymát megpirítjuk, majd beleforgatjuk a felaprózott zöldségeket. Ízlés szerint az ételt sózzuk és fűszerezzük, majd párolást követőn enyhén lepirítjuk.
3./ A frissen sütött pita tetejét levágjuk, és a húst a szaftos zöldségkavalkáddal beletöltjük.
Az étel nyers zöldségekkel is rendkívül finom.
Jó étvágyat kívánok!