Roppanós vitaminsaláta csirkehússal

2022. november 08. 19:21 - Az otthon szépsége

Hideg téli napokon is felfrissítő íz pitában tálalt zöldségekkel

sali.jpg

Az egyszerű, gyorsan elkészíthető ételek vezetik hosszú idő óta a gasztronómia népszerűségi listáját.

A színes zöldségekkel körbeölelt ropogósra sütött hús nem csupán pitában tálalva, hanem bagel vagy pirítós mellett is klassz étel.

Hozzávalók

  • 50 dkg vékony csíkokra vágott csirkemell filé
  • só, bors, bazsalikom, kakukkfű, valamint kevés zsiradék a hús megpirításához
  • 6 db friss, felmelegített pita
  • 2 db felaprózott hagyma
  • 2 db felkarikázott cukkini /fagyasztott zöldség tökéletes/
  • 2 db felkarikázott paprika
  • 2 db felkarikázott paradicsom
  • 1 csokor felaprózott petrezselyemzöld

Elkészítés

1./ A csíkokra vágott csirkehúst fűszerezzük, majd kevés zsiradékon hirtelen kisütjük. Ízlés szerint lepirítjuk.

2./ Kevés zsiradékon a vöröshagymát megpirítjuk, majd beleforgatjuk a felaprózott zöldségeket. Ízlés szerint az ételt sózzuk és fűszerezzük, majd párolást követőn enyhén lepirítjuk.

3./ A frissen sütött pita tetejét levágjuk, és a húst a szaftos zöldségkavalkáddal beletöltjük.

Az étel nyers zöldségekkel is rendkívül finom.

Jó étvágyat kívánok!

süti beállítások módosítása