Klassz forró csokoládé tippek

2022. november 14. 19:29 - Az otthon szépsége

Krémes íz különleges kiegészítőkkel

c2.jpg

Fázós, borongós estéken jólesik egy pohár forró édesség.

Megérkeztek a ködös, hideg reggelek, amelyek a korai sötétedéssel együtt enyhén melankolikussá teszik november napjait.

Egyszerű finomságokkal a legzordabb időjárásban is apró vidámságot vihetünk a napunkba.

Klasszikus forró csokoládé

A forró csokoládé készítéséhez 2 dl tejet lassan felforrósítunk úgy, hogy ne hártyásodjon a folyadék. Gőz felett felolvasztunk 5 dkg étcsokoládét, és 2 teáskanál kakaóval együtt óvatosan a tejbe keverjük 2 teáskanál cukorral együtt. Egy evőkanál rumaromával ízlés szerint az italt kiegészítjük, és a tetejére pillecukrot dobunk.

Chilis forró csokoládé

A klasszikus forró csokoládét étcsoki helyett chilis csokival ízesítjk, vagy a hagyományosan elkészített italunkat frissen porrá zúzott kevés chilivel megszórjuk.

Nutellás forró csokoládé

Kevés forró tejben 2 kiskanál nutellát krémesre keverünk, és kiegészítjük vele a klasszikus formában elkészített forró csokoládénkat. Kevéske sós karamellát pró tejszínhbgombócr darabolt mogyoróval tehetünk az ital tetejére, és rendkívül speciális ízélményt kapunk.

csoki_1.jpg

Grinch forró csokoládé

A hagyományos italt étcsoki helyett fehér csokival készítjük nagyon kevés kakaóval. Az édességet természetes színezékkel megfestjük.

Mindegyik ital kézműves gasztro különlegesség.

süti beállítások módosítása