Fázós, borongós estéken jólesik egy pohár forró édesség.
Megérkeztek a ködös, hideg reggelek, amelyek a korai sötétedéssel együtt enyhén melankolikussá teszik november napjait.
Egyszerű finomságokkal a legzordabb időjárásban is apró vidámságot vihetünk a napunkba.
Klasszikus forró csokoládé
A forró csokoládé készítéséhez 2 dl tejet lassan felforrósítunk úgy, hogy ne hártyásodjon a folyadék. Gőz felett felolvasztunk 5 dkg étcsokoládét, és 2 teáskanál kakaóval együtt óvatosan a tejbe keverjük 2 teáskanál cukorral együtt. Egy evőkanál rumaromával ízlés szerint az italt kiegészítjük, és a tetejére pillecukrot dobunk.
Chilis forró csokoládé
A klasszikus forró csokoládét étcsoki helyett chilis csokival ízesítjk, vagy a hagyományosan elkészített italunkat frissen porrá zúzott kevés chilivel megszórjuk.
Nutellás forró csokoládé
Kevés forró tejben 2 kiskanál nutellát krémesre keverünk, és kiegészítjük vele a klasszikus formában elkészített forró csokoládénkat. Kevéske sós karamellát pró tejszínhbgombócr darabolt mogyoróval tehetünk az ital tetejére, és rendkívül speciális ízélményt kapunk.
Grinch forró csokoládé
A hagyományos italt étcsoki helyett fehér csokival készítjük nagyon kevés kakaóval. Az édességet természetes színezékkel megfestjük.
Mindegyik ital kézműves gasztro különlegesség.