A jótékonyság lélekemelő hatású

2022. november 20. 07:57 - Az otthon szépsége

Ahogy másokkal viselkedünk, az sokat elárul rólunk

ad.png

Adni jó. Receptre is fel lehetne írni, mivel mindenki számára előnyös hatású a tevékenység.

A felnőttek világa rendkívül furcsa. Ezt már a kis herceg is elég korán megállapította, és teljesen igaza volt. A jószívűség részben adottság, jótékonyság által azonban nagy mértékben fejleszthető a személyiségünkben.

Mások vagyunk, más családból származunk, és más körülmények között szocializálódtunk. Mindannyiunkban benne van azonban az a remény, hogy a kihívások, a nehézségek idején segítséget kapunk. És jól van ez így. A jótékonyság ugyanis nyilvánvalóan jó dolog.

A sok küzdelem azonban előrordul, hogy rideggé, keménnyé teszi a lelket, a mások felé való empátia elhalványul, megkopik az emberben, amit a rengeteg visszaélés is csak fokoz. Mégis a tanulság az, hogy adni jó.

Az életünk része ugyanis az időnk és a rendelkezésre álló anyagi javaink. És odafigyelni másokra nagy dolog. Szabadabb lesz tőle az ember, hogy segít, vagy megajándékoz olyan személyeket, akik talán meg sem tudják fogalmazni a kéréseiket.

Adás által nem csupán örömöt okozunk másoknak, hanem egy kicsit jobbá is tesszük a világot.

A tiszta szeretet nem azért ad, hogy derűvé változtassa valakinek a rossz hangulatát, vagy a hálátlansága helyett hálát eszközöljön ki. Az igaz szeretet az adás tökéletesen tiszta, akadálytalan formája. Szabadon árad a többi ember felé, és jutalmát önmagában hordja. | Gerald G. Jampolsky

Szombathely úgy határozta meg magát, hogy a néhai vértanú, Szent Márton városa. A megnevezés összefort a segítéssel. Az egykori Savariaban született püspök fiatalon tért át a kereszténységre. Ismertségét annak köszönhette, hogy tél idején kettévágta köntösét, és annak egyik felét egy koldusnak adta. A lényeg, hogy a városban a mai napig hagyománya van a segítésnek, az adásnak.

A Szombathelyen működő egyetemi központok részvételével 2022. december 2-ig jótékonysági csokigyűjtés indult. A felajánlásokat többek között az ELTE Savaria Egyetemi Központ Savaria Campus Irodájában lehet napközben leadni a Károlyi Gáspár tér 4. szám alatt.

Segíts te is a Mikulásnak, hogy a fogyatékkal élő gyermekeknek sok ajándékot tudjon kiosztani!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romantikusvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr8717982940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása