A mézes csokitól színes habos forró tej egy jó könyv mellett csodálatos pillanatokkal ajándékoz meg.
Kislányként nagyon szerettem a kakaót. Talán mást nem is nagyon voltam hajlandó meginni, ami némi vitamint tartalmazott. A mézes csoki íz igazi nosztalgia.
Rácz Anikó, A napfény illata oldal szerkesztője kedves emlékeket idézett fel bennem egy megosztásával. Az általa készítet habos kakaót némileg kiegészítve én is megkóstoltam. Ajánlom is azonnal. Vigyázat, ízletessége miatt már készítés alatt is hamar eltűnhenek az összetevők a konyhapultról.
A mézes habos kakaóhoz 2 evőkanál mézben simára keverünk 2 kiskanál kakaóport, 1 teáskanál cukrot /elhagyható/ valamint 5 dkg olvasztott étcsokoládét. A masszát 2 dl enyhén felhabosított forró tejbe belekeverjük, majd az italt tejszínhabbal vagy pillecukorral díszítjük. A tetejét csokireszelékkel megszórjuk, és már jöhet is egy jó könyv a kedvenc fotelünkben a forró ital társaságában. Biztosan az egyik legjobb szabadidős program a kuckózás.
Ugye te is kipróbálod?