Remény - Advent második vasárnapja

2022. december 04. 10:56 - Az otthon szépsége

Csodák márpedig igenis vannak

ad_1.jpg

Közeledik a Mikulás. Hajnalban figyeltem egy kicsit, és épp a Vénusz mellett suhant el a rénszarvasokkal.

Volt közöttük egy hófehér is, a legszelídebb. Különösen érdekes, hogy advent második vasárnapját követően érkezik a rengeteg ajándékcsomaggal.

Egy kedves kislány, Pannácska épp a napokban, december elsején lett 5 éves. Lassacskán tanult meg írni és olvasni. Óvodásként azon tűnődött, melyik kedvenc betűtípusával pingáljon gyönyörű levelet a Mikulásnak. Mert ugye a kérésünket nagyon szépen kell ám megfogalmazni és kivitelezni, hiszen – ahogy az ajándékoknál – a csomagolás is fontos.

A kislány addig-addig tűnődött, míg végül eszébe jutott, hogy ő maga is szeretne az ajándékozásban részt venni. Nem akart minden terhet a Mikulásra erőltetni, hiszen ő már egy kicsit öreg, és bizonyára a szánját húzó szarvasok is szeretnének pihenni a nagy téli forgatagból kikeveredve.

Pannácska kért az édesanyjától egy pohár forró, mézédes kakaót, és titokzatosan bevonult apró szobájába, aminek az ablaka egy csodás tisztásra nézett. Miközben levelet írt, percenként pislogott fel az ablakon bámészkodva. Számolt, méregetett, míg végül arra a következtetésre jutott, hogy nem csokoládékat, babákat, mackókat vagy társasjátékokat fog kérni, hiszen azokat bárki megvásárolhatja a boltokban. Bár a kislány nem igazán tudta, hogy a Mikulásnak vajon van-e szuper ereje másokat meggyógyítani, úgy gondolta, egy levélnyi kérést mindenképpen megér a téma.

Pannácskának némi tűnődés után eszébe jutott, hogy egy másik kislányt, akinek majdnem éppen olyan szépséges kettő hajfonata szokott lenni, mint amilyen neki, már két hete nem látta az óvodában. Az anyukája elmesélte neki, hogy Liliannának le kellett vágni a copjait, mert egy hatalmas fehér, gézből készült sapkácska alatt bizony a copfok nem látszanak olyan elegánsnak.

Pannáncska megdöbbent. Kicsi száját összeszorította, miközben épp egy könnycseppet próbált terelgetni, hogy a sós ízt egy finom mézeskalács után ne kelljen megkóstolnia. Egy szempillantás alatt édesanyja szavaiból mindent megértett. Úgy döntött, a világ legrövidebb, de legszívbemarkolóbb kérését írja meg a Mikulásnak.

„Kedves Mikulás!

Kérlek, látogasd meg először Liliannát. Segíts, hogy a fehér gézsapkája helyére minél gyorsabban a gyönyörű barna hajából készült fonott copjai kerülhessenek. Nem baj, ha szebbek, mint az enyém, nem bánom. Csak újra együtt játszhassunk, azt szeretném. Remélem, tudod gyorsan teljesíteni ezt az egyetlen kérésemet.

Szeretettel: Pannácska”

A kislány kiválasztott egy csillogó borítékot, megcímezte, és a világ legnagyobb reménységével eljuttatta a levelét a Mikulásnak.

Szerző: Kóta Melinda
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romantikusvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr6417994380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása