Az ünnepek középpontjában az étkezés is ott van. A kímélő ételek nem terhelik meg a szervezetünket.
Az elegánsan megterített asztalon ott van a helyük a könnyű finomságoknak is. Érdemes többször ennünk kevesebb mennyiséget.
A különböző módon fűszerezett sült húsok mellé tálaljunk salátákat, párolt zöldségeket.
Saslik zöldségből és sajtból
Rendkívül mutatós egy dekoratív ünnepi asztalon a nyárs. Paradicsom karika, olajbogyó, retek, pritamin, lilahagyma, füstölt sajtkocka, mozzarella és capribogyó is jól illik rá. Olívaolajjal, vagy balzsamecettel öntsük le az ételt.
A húsok fűszerezéséhez igazodva kedvünk szerint a sajtokat zöldség helyett gyümölccsel is párosíthatjuk. A szőlő, az aszalt szilva vagy barack, esetleg a füge is jó alapélelmiszer ebben a formában.
Főtt burgonya kakukkfűvel és petrezselyemmel
A sós vízben megfőzött krumpli egészben, de tört és püré formában is finom csemege. A köret darabjait kevés vajban párolt zöldfűszerekbe forgassuk bele. A burgonya pépesített formáját készítsük kevés vajjal, tejföllel vagy tejjel, borsozzuk és egy kis reszelt sajtot is keverjünk bele. Fenséges ízvilágot kapunk.
Olívás zöldségtál
Reszelt káposzta, sárgarépa, paradicsom, paprika, uborka, madársaláta, rukkola, vagy jégsaláta is kerülhet a zöldségtálunkba. A színes kavalkádot öntsük le kevés olívaoljjal, fűszerezzük bazsalikommal és kakukkfűvel. Igazi mediterrán zamatot kapunk.
Neked melyik köret a kedvenced?
Fotók: pixabay