Hamarosan zárunk egy évet, és nyitunk egy újat. Az utolsó napon szilveszterkor is sokan szeretünk dekoratívan tálalni.
Apró ötletekkel a legnépszerűbb, sokszor készített falatokat is különlegessé tudjuk tenni.
A színek és a formák harmóniája a terítésnél is fontos. Fehér abroszon minden jól mutat, és ünnepi marad a tálalás hangulata a karácsony után is. Vendégváró miniszendvicsek esetében darabos vagy leveles, friss fűszerekkel tegyük mutatóssá az ételt.
A zöldségek és a gyümölcsök színkavalkádja már kóstolás előtt tekintetre is örömöt ad. A formázott, tematikus elrendezés az asztalon a kreatívitásunkat is megmutatja a vendégeinknek.
Az ízek harmóniáját egészítsük ki színellentétpárok alkalmazásával. Fehér sajtkrém alapon a zöld avokadó nagyon tetszetős a paradicsom- vagy pritamindarabokkal. Kerülhet mellé spenótkrémes házikenyér tükörtojással, és sonkával kiegészítve.
A sokféleség eleganciáját használjuk ki a parti asztalon történő terítésnél. A tálak színét igazítsuk az ételek árnyalataihoz.
A köretek és a sültek mellé tegyük kisebb edényben a tányérra a szószokat mártogatáshoz, majd kedves, szelíd mosollyal zsebeljük be a gratulációkat.
Sikerekben, egészségben gazdag boldog új évet kívánok.
Fotók: pexels