Kirándulunk, fotózunk, kóstolunk és mesélünk | Romantikus vidék

Nem klasszikus finomfőzelék

2023/01/04. - írta: Az otthon szépsége

Krémes, zamatos ízvilággal tápláló étel készül

f3.jpg

Az ünnepek után jólesik könnyed ételeket fogyasztani. Azonban fontos, hogy azok laktatók legyenek.

A finomfőzelék sokunknak a menza réme volt. Nekem mindenképpen. A középiskolai évek után azonban már a saját változatomban elkészítve a kedvencek közé került.

Egy jó recept összeállításával és kipróbálásával minden étel újratervezető és megkedvelhető. A klasszikus finomfőzelék másfajta elkészítése is, amit saját magam ízlése szerint alakítottam ki.

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldségkeverék borsó, karfiol, csemege kukorica, sárgarépa, fehérrépa, zeller, és burgonya felaprózásával
  • 1 kk liszt, 1 kk mustár, 3 dl tejföl vagy főzőtejszín a habaráshoz
  • néhány karika füstölt kolbász a finomabb ízhez
  • só, bors, majoránna és 1 dl húsleves alaplé a fűszerezéshez
  • 1 db sonkaszeleten elkészített tükörtojás feltétnek

Elkészítés:

1./ Kevés fűszerezett vízben az alapanyagokat tegyük fel a tűzhelyre.

2./ Amikor a zökdség már kezd puhulni, tegyünk bele a főzelékbe néhány karika füstölt kolbászt.

3./ Amikor az ízek már összeértek, és a hozzávalók is megpuhultak, a forró húsleveslé felhasználásával tejszínnel vagy tejföllel habarjuk be az ételt.

4./ A finomfőzeléket forrón, a sonkás tükörtojással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romantikusvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr8418017604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása