Az ünnepek után jólesik könnyed ételeket fogyasztani. Azonban fontos, hogy azok laktatók legyenek.
A finomfőzelék sokunknak a menza réme volt. Nekem mindenképpen. A középiskolai évek után azonban már a saját változatomban elkészítve a kedvencek közé került.
Egy jó recept összeállításával és kipróbálásával minden étel újratervezető és megkedvelhető. A klasszikus finomfőzelék másfajta elkészítése is, amit saját magam ízlése szerint alakítottam ki.
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldségkeverék borsó, karfiol, csemege kukorica, sárgarépa, fehérrépa, zeller, és burgonya felaprózásával
- 1 kk liszt, 1 kk mustár, 3 dl tejföl vagy főzőtejszín a habaráshoz
- néhány karika füstölt kolbász a finomabb ízhez
- só, bors, majoránna és 1 dl húsleves alaplé a fűszerezéshez
- 1 db sonkaszeleten elkészített tükörtojás feltétnek
Elkészítés:
1./ Kevés fűszerezett vízben az alapanyagokat tegyük fel a tűzhelyre.
2./ Amikor a zökdség már kezd puhulni, tegyünk bele a főzelékbe néhány karika füstölt kolbászt.
3./ Amikor az ízek már összeértek, és a hozzávalók is megpuhultak, a forró húsleveslé felhasználásával tejszínnel vagy tejföllel habarjuk be az ételt.
4./ A finomfőzeléket forrón, a sonkás tükörtojással tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!