Borongós napokon egy forró leves nemcsak üdítő hatású, hanem örömöt is ad.
Az étel a testünk táplálásán kívül arra van, hogy jókedvűek legyünk tőle.
Amikor jeges szélben, esőben legszívesebben egész nap egy puha takaró alól csupán filmet néznénk finom desszertek társaságában, az édesség mellé akkor is jó párosítás egy tartalmas, vitamindús raguleves.
Hozzávalók:
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 20 dkg apró csíkokra vágott csirkemellfilé
- 2 db felkarikázott sárgarépa
- 1 db felkarikázott petrezselyemgyökér
- 20 dkg borsó
- 10 dkg apróra vágott burgonya
- 10 dkg csemegekukorica
- 3 dl húsleveslé és víz
- pirospaprika, só, bors, lestyán, zsálya, tárkony, kakukkfű, szerecsendió és bazsalikom a fűszerezéshez
- 2 dl tejföl
- 1 kk mustár
- 1 kk liszt
- 1 kk frissen facsart citromlé
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
1./ Zsiradékon a hagymát megpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, és beleforgatjuk a húst. Kevés vízet öntünk az ételre, fűszerezzük, és lassan sűrű pörkölt alapot készítünk.
2./ Amikor a csirkemell már puhulni kezd, beletesszük a raguba a zöldségeket, és felengedjük az ételt a húsleves levével. Szükség szerint még kiegészítésként fűszerezzük a levest.
3./ Tálalás előtt a tejfölt 1 kk liszttel, a mustárral csomómentesre keverjük, és a raguba öntjük.
4./ A forró levest petrezselyemzölddel és reszelt sajttal díszítve, friss citromkarikával és citromlével rakjuk a tányérba.
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a blog Vidéken facebook oldalához, hogy ne maradj le semmiről!