Az egyszerű, letisztult formák, a megszokott zamatok találkozásából is születhet valami fenséges.
A tél zord szürkeségét kicsit megtöri a fahéj és a cukor fenséges illata.
Bár januárban nincsenek ünnepnapok, és a karácsony is régen elmúlt már, egy finom desszerttel megajándékozhatjuk magunkat és a környezetünket. Egy egyszerűen elkészíthető almatorta erre kiválóan alkalmas.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kk só
- 10 dkg finomított kristálycukor
- 3 csomag vaniliáscukor
- 15 dkg puha margarin
- 2 db egész tojás
- 3 db kisebb savanykás alma
- 1 kk rum
- 1/2 citrom facsart leve
- 1/2 narancs reszelt héja
- csipetnyi őrölt fahéj
Elkészítés:
1./ A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük egy kicsi tálban, majd félretesszük.
2./ A cukrot 2 csomag vaniliáscukorral és a puha margarinnal habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojásokat, hogy krémes masszát kapjunk.
3./ A kettő tál tartalmát egybeöntjük, és hozzátesszük a rumot és a reszelt narancshéjat.
4./ Az almákat megpucoljuk, kicsumázzuk, és 1 cm-es kockákra felvágjuk. Friss citromlé, kevés cukor, fahéj és a rum keverékébe beleforgatjuk, és 15 percre félretesszük.
5./ Amikor a tészta már süthető, felváltva a masszát és az almát rétegezzük egy margarinnal kikent 21 cm-es tortaformába öntve. A tetejét megszórjuk 1 csomag vaniliáscukorral.
6./ A tortát 160 fokon 50 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük. Tűzpróbát végezzünk.
7./ Az édességet fahéjas porcukorral meghintve, valamint málnalekvárral vagy gyümölcsszósszal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a blog Vidéken facebook oldalához, hogy ne maradj le semmiről!