A farsangi vígasságok idején a fánk mellé kiváló párosítás egy raguleves gazdagon elkészítve.
A téli hónapokban a megszokott krumplileves zöldségekkel és kevés savanyúkáposztával kiegészítve megerősíti a szervezetünket.
Az év második hónapjában tartott disznótoros vacsorák körüli időszakban egy különleges, enyhén szokatlan, de zamaros étel megszínesíti a szürke hétköznapokat.
A burgonya és a zöldbab párosítását sokan kedveljük a palócleves nyomán. Az ízeket kevés káposztával, valamint füstölt húsokkal kiegészítve kevertük egy fazékban, Nem csalódtunk, jóllaktunk.
Hozzávalók:
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 15 dkg karikára vágott csípős füstölt házikolbász
- 10 dkg felkockázott füstölt szalonna
- 2 db felkarikázott sárgarépa
- 1 db felkarikázott petrezselyemgyökér
- 50 dkg felaprózott burgonya
- 20 dkg zsenge vajbab
- 10 dkg savanyúkáposzta
- 3 dl húsleveslé és víz
- pirospaprika, só, bors, lestyán, zsálya, tárkony, kakukkfű, szerecsendió és bazsalikom a fűszerezéshez
- 2 dl tejföl
- 1 kk mustár
- 1 kk liszt
Elkészítés:
1./ Zsiradékon a hagymát és a füstölt kolbászt szalonnávl megpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk.
2./ Beleforgatjuk a zöldségeket, majd az ételre kevés vízet öntünk a húsleveslével együtt, és lassan főzzük.
3./ Tálalás előtt a levesbe tesszük a savanyúkáposztát. Ezt követően a tejfölt 1 kk liszttel, a mustárral csomómentesre keverjük, és a a ragut behabarjuk vele.
4./ A forró levest petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk ropogós házikenyér kíséretében.
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a blog Vidéken facebook oldalához, hogy ne maradj le semmiről!