A gyümölcsös édességek finomak és egészségesek.
A hidegen készült desszertek fogyókúrás változatban is elkészíthetők. A babapiskóta vagy az édes keksz alapot zabkeksszel helyettesítve is klassz tortát kóstolhatunk.
Hozzávalók:
- 20 dkg háztartási keksz
- 3 dkg darált dió vagy mandula /elhagyható/
- 2 csomag vaniliás cukor
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 3 evőkanál puha házi barack- vagy eperlekvár
- 1 dl kompótlé /barack vagy körte/
- 2 evőkanál rum, /vagy rumaroma/
Hozzávalók a krémhez és a dekorációhoz:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaniliás pudingpor
- 10 dkg mascarpone
- 1 csomag vaniiliás cukor
- 3 evőkanál hidegen sajtolt gyümölcslekvár
- 15 dkg idény gyümölcs a díszítéshez
Elkészítés:
1./ A háztartási kekszet daráljuk le, majd keverjük össze a hozzávalókat. A masszát terítsük szét egy 20 cm átmérőjű, levehető oldalú tortaformában.
2./ A mascarponet keverjük össze a vaniliás cukorral. a pudingport pedig habosítsuk a tejjel. Óvatosan dolgozzuk össze a két habot, majd terítsük szét a kekszalapon. 3 órára tegyük a tortát a hűtőbe.
3./ Tálalás előtt az édességet öntsük le a hidegen sajtolt gyümölcslekvárral, és díszítsük idény gyümölccsel.
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a blog Vidéken facebook oldalához, hogy ne maradj le semmiről!