Régiségek hangulata van a vintageban

2023. május 17. 09:21 - Az otthon szépsége

Virágok és csipkés terítők ízléses dekorációja adja az otthonosságot

v_3.jpg

Különleges légkört jelenít meg az enyhén antik lakberendezési stílus.

A régi világ légköre egy kicsi klasszikus hangulattal fűszerezve eleganciát visz az otthonunkba.

A stílus megnevezésének múltja is rendkívül érdekes a szépsége mellett. A vintage egyik jelentése régies, kopottas, másik pedig szőlőre és borvidékre vonatkozik.

A portói likőrbor megnevezésére használták Portugália Alto Douro vidékén. A híres nedűt rendkívül szigorú előírások alapján készítették. A vintage kifejezés régen tehát a kiváló minőségre utalt. A portóit hosszú ideig fahordókban, majd palackozva érlelték.

v1_4.jpg

A múlt és a jelen bútorait és kiegészítőit is felvonultató lakberendezési hangulatot jó érzékkel, odafigyeléssel szükséges kialakítani, hogy a zavaró kavalkádot és az eklektikát elkerüljük. Az arculat alapszíne a fehér, a beige, valamint esetenként a halvány szürke hideg árnyalatokkal kiegészítve.

v3_4.jpg

Gyönyörű látványt adnak a csipkék és az örökségből származó vagy a piacon vásárolt ódon apróságok is. A csiszolással és vintage festéssel felújított berendezési tárgyak otthonossá teszik a tereket. A régiségeket is felvonultató stílus fontos jellemzője az újrahasznosítás is.

Funkcióváltással szinte minden rendelkezésre álló tárgyat hasznosíthatunk. Vigyázzunk azonban arra, hogy kacatokat és limlomokat ne tegyünk egy szelíden kialakított helyiségbe. És kerüljük el a zsúfoltságot is.

v6.jpg

A vadvirágok, a kertből vagy az erdőből származó termések, valamint a gyümölcsök is a kopottas hangulat nagyszerű kiegészítői.

v5_2.jpg

A puha lakástextilek pedig a boldogság érzését erősíti bennünk a legzordabb napokon is.

v4_2.jpg

Fotók: Pinterest /a képre kattintva/

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a blog Élet vidéken facebook oldalához, hogy ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása