Az esős időszak kellős közepén nyakunkon az eperszezon. A piros szív alakra hasonlító gyümölcs kiváló desszert alap.
Az állandó latyakos időjárás már-már zsörtölődős hangulatba taszít minket. Ám a látványos, színes finomságok vidámságra cserélik bennünk a szomorkás hangulat tolakodását.
Diós-epres piskóta falatok
Maradék diós piskótát mártsunk rumba, majd szaggassunk pohárral kerek formákat belőle. /A tészta helyettesíthető keksztekercs alappal, vagy konyhakész keksszel is./ Azonos mennyiségű tejfölt keverjünk össze felvert tejszínhabbal, valamint 1 csomag vaniliás cukorral és 1 kanál frissen facsart citromlével. A habot a gyümölcsökkel pakolju egymásra a tésztán. Egyszerű, finom édességet kapunk.
Epres palacsintatorta
Amerikai palacsinta tésztából és sűrű gyümölcsjoghurtból építsünk tornyot. A rétegek közé szórjunk gyümölcsöket és csokidarabokat.
Epres desszert citromos krémmel
Tortalapok közé tegyünk citromos krémet és gyümölcsöt. A krémet 25 dkg mascarpone, 4 dl tej felhasználásával készített hideg citrompudingot 2 vaniliás cukorral és 1 citrom reszelt héjával keverjük könnyeden habosra. A tortalapok kerek vagy hosszúkás babapiskótával, vagy háztartási keksszel is helyettesíthetők.
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a blog Élet vidéken facebook oldalához, hogy ne maradj le semmiről!