Amikor gyorsan szeretnék finomat és sokat enni, a legjobb ötletnek a pirított burgonyás ételek bizonyulnak.
Bár még a nyár egyharmad része előttünk van, néha úgy tűnik ebben a szeszélyes, borongós és viharos időben, mintha október körül járnánk már. Ilyenkor a kissé szomorkás hangulatot egészen feldobja egy szimpla, ám klassz étel.
Az új kedvenc lehet mindannyiunknál a füstölt húsal töltött burgonya muffin tejfölkrémmel.
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb méretű burgonya
- 3 dl krémesre kevert tejföl
- só, bors, kakukkfű, bazsalikom és snidling a fűszerezéshez
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 db felaprózott vöröshagyma
- 15 dkg apróra vágott pirított sonka
- 12 szelet füstölt házikolbász
Elkészítés:
1./ A burgonyákat megmossuk, villával megszurkáljuk, és 160 fokon a sütőben megsütjük.
2./ A füstölt sonkát zsiradékban megdinsztelt fokhagymán és vöröshagymán ropogósra pirítjuk a krumplik kivájt belsejével együtt.
3./ A megsült, félbevágott és kivájt belsejű burgonyákat egy muffinsütőbe tesszü. A közepükbe halmozzuk a füstölt húst, a tetejét pedig a kolbász szeletekkel letakarjuk.
4./ Az ételt még 15 percig a pirítjuk a sütőben.
5./ Az ételt habosra kevert tejföllel és felaprózott snidlinggel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a blog Élet vidéken facebook oldalához, hogy ne maradj le semmiről!