Pirított burgonya muffin tejfölkrémmel

2023. augusztus 04. 13:27 - Az otthon szépsége

Az étel füstölt hússal lesz igazán finom csemege

mu.png

Amikor gyorsan szeretnék finomat és sokat enni, a legjobb ötletnek a pirított burgonyás ételek bizonyulnak.

Bár még a nyár egyharmad része előttünk van, néha úgy tűnik ebben a szeszélyes, borongós és viharos időben, mintha október körül járnánk már. Ilyenkor a kissé szomorkás hangulatot egészen feldobja egy szimpla, ám klassz étel.

Az új kedvenc lehet mindannyiunknál a füstölt húsal töltött burgonya muffin tejfölkrémmel.

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb méretű burgonya
  • 3 dl krémesre kevert tejföl
  • só, bors, kakukkfű, bazsalikom és snidling a fűszerezéshez
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 db felaprózott vöröshagyma
  • 15 dkg apróra vágott pirított sonka
  • 12 szelet füstölt házikolbász

Elkészítés:

1./ A burgonyákat megmossuk, villával megszurkáljuk, és 160 fokon a sütőben megsütjük.

2./ A füstölt sonkát zsiradékban megdinsztelt fokhagymán és vöröshagymán ropogósra pirítjuk a krumplik kivájt belsejével együtt.

3./ A megsült, félbevágott és kivájt belsejű burgonyákat egy muffinsütőbe tesszü. A közepükbe halmozzuk a füstölt húst, a tetejét pedig a kolbász szeletekkel letakarjuk.

4./ Az ételt még 15 percig a pirítjuk a sütőben.

5./ Az ételt habosra kevert tejföllel és felaprózott snidlinggel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a blog Élet vidéken facebook oldalához, hogy ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása