Ezt az arborétumot feltétlenül nézd meg ősszel

2023. október 07. 11:09 - Az otthon szépsége

Tavak, virágok, örökzöldek és mókusok is vannak az ösvényeken

a6.png

Simogató napsütés, madárcsicsergés, színes levelek csavargása a levegőben. Ez a hangulat vár ránk a botanikus kertekben.

Van az úgy, hogy a bágyadt napsütésben egyszerűen egész nap csupán sétálni van kedvünk, hogy rácsodálkozzunk a körülöttünk lévő természetre. A fák, a virágok, a csobogó patak látványa nemcsak megnyugtatja, hanem felüdíti a lelkünket a rohanó hétköznapok furcsa világában. Jó lelassulni egy kicsit.

a9.png

A héten ismét pazar módon mutatkozott be a Szombathelyen található Kámoni Arborétum. A botanikus kert hosszú megpróbáltatásokon ment keresztül alapításától, mégis minden évszakban van valami különleges benne, amit megcsodálhatunk.

a13.png

A 27 hektáros park a Sághy dinasztia nevéhez kapcsolódik. Kámon egykor önálló faluként létezett. Ma már azonban a vasi megyeszékhely egyik vonzó városrésze. Bár a második világháború idején hadászati funkciókat is ellátott a terület, napjainkban botanikai kincsként létezik a város utcáinak ölelésében. Megközelítőleg 3200 növényfajta fordul elő a területen.

a15.png

A virágok különböző babérfajták, juharok és fenyőfák árnyékában bóbiskolnak tavasszal és összel. Feltétlenül érdemes meglátogatni a parkot, hiszen a színesedő lombok a minitavak tükrében minden látnivalóval együtt varázslattal fogadnak bennünket.

a7.png

a8.png

a3.png

a10.png

a20.png

Szépséges őszt kívánok!

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a blog Élet vidéken facebook oldalához, hogy ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása