Paszulyleves házi csipetkével

2023. október 28. 14:16 - Az otthon szépsége

A vitamindús, illatos, finom étel távol tartja az influenzát is

leves4.jpg

Hamarosan érkezik a ködös, párás, hideg időjárás. Ilyenkor jólesik egy forró leves.

Egy erdei túra minden évszakban sok élményt ad. Megérkezett az elmúlt héten a minimál módon összeállított túlélő cuccom. Bár a terepen még nem vagyok túlságosan gyakorlott a gasztronómiában és a túlélési gyakorlatok végrehajtásában, terveim szerint fejleszteni fogom a fizikai állóképességemet.

A korábbi felszereléssel már készítettünk egy hosszabb túra alkalmával teát és kávét. Az új eszközökkel azonban már egy zöldséglevest is meg tudunk csinálni és kóstolni.

Hozzávalók:

  • 2 db kisebb vöröshagyma felaprózva
  • 30 dkg áztatott fehér- vagy vörösbab /konzervvel helyettesíthető/
  • 2 db sárgarépa felaprózva
  • 1 db fehérrépa felaprózva
  • 1 db zeller felaprózva
  • 15 dkg csipetke
  • pirospaprika, só, fekete- és fehérbors, babérlevél, őrölt szerecsendió, majoránna és petrezselyemzöld a fűszerezéshez
  • 1 kk ecet a savanyításhoz /elhagyható/
  • 1 dl tejföl a tálaláshoz /elhagyható/

Elkészítés:

1./ Kevés zsiradékon a hagymát, a zöldségeket megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk, majd húsleveslével vagy vízzel felengedjük.

2./ Az ételt ízlés szerint fűszerezzük, majd lassú tüzön a hozzávalókat puhára főzzük.

3./ Amikor a leves már majdnem kész, belecsipkedjük a tésztát /liszt, só, és egy tojás összedolgozásából/, és kicsit megbolondítjuk ecettel is.

4./ A bablevest tejföllel és friss petrezselyemzölddel tálaljuk. Ropogós házikenyér, pogácsa vagy sörkifli jól illik hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a blog Élet vidéken facebook oldalához, hogy ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása