Tudod mi a kedvesség valódi tartalma?

2023. november 12. 11:43 - Az otthon szépsége

Így gyakorold a figyelmességet

kedvesseg.jpg

A kedvesség meghosszabbítja és tartalmassá teszi az életünket.

Mit jelent valójában a kedvesség? És hogyan gyakoroljuk naponta?

A kedvesség nem azonos a hízelgéssel és a képmutatással, bár könnyen összekeverhető ezzel a kettő – napjainkban népszerű, mégis utálatos – viselkedéssel.

A szinonima szótár alapján a kedvesség leginkább bájt, udvariasságot, figyelmességet jelent. A kedvesség megjelenési formája és bizonyítéka a gyakorlatban, a mindennapi életben mutatkozik meg a tetteink nyomán. Árulkodik rólunk, hogyan szólítjuk meg a másik embert. Ahogy az is, milyen dolgokat mesélünk róla akkor, amikor a másik éppen távol van tőlünk.

Mark Twain szerint:

A kedvesség az a nyelv, amelyen a süket hallani tud, a vak pedig látni.

A japán Apró Kedvesség Mozgalomnak köszönhetően a kedvesség megünneplése ma már világméretűvé nőtte ki magát.

Az ünneplés célja az, hogy az emberek viselkedésében ott legyen a kedvesség, amitől mindenkinek élhetőbb, jobb lesz a napja.

A kedvesség nem elméleti tantárgy. Nem lehet az iskolapadban megtanulni. Egész életen át szükséges művelni. A kedvesség megjelenik a beszédben, a mosolyban, a gesztusokban, a hanghordozásban, az adásban, valamint a segítésben is.

Legyél kedves! A te napod is jobb lesz!

Minél hamarabb elkezdjük kifejezni a másik ember felé a figyelmességet és a törődést, annál többet tudunk gyakorolni. A sok gyakorlás eredménye pedig a siker az emberi kapcsolatainkban. Szebbé tesszük a világot.

Fotó: pixabay

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a blog A vidéki élet facebook oldalához, hogy ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása